Srovnání KIA Sportage a Opel Frontera

Kompletní fotodokumentace

V dněšním našem článku se pokusíme o srovnání dvou vozidel. Tím prvním je KIA Sportage - první generace a Opel Frontera typ A. I když se to moc nezdá tak tyhle dvě vozidla jsou si velice podobná. Začnu nejdříve srovnáním karoserie.

Zde se vozidla poněkud liší velikostí. Opel Frontera je asi o půl metru delší než KIA Sportage, takže disponuje větším vnitřním prostorem pro cestující a tím pádem má i větší zavazadlový prostor. Jak Frontera tak KIA jsou pětidveřové. Ve finálním srovnání karoserií vede  Frontera.

Nyní se koukneme na podvozkovou část. Obě vozidla mají pevný a docela robustní rám. I když někde jsem četl, že ty rámy stojí za pendrek. Ale můj osobní názor je, že ty rámy jsou hodně pevné a něco vydrží. Zadní náprava je u obou vozidel jak se na správného offrouda sluší tuhá. U Frontery do roku výroby 1995 bylo odpružení zadní nápravy řešeno listovými péry. Od roku výroby 1995 je zadní náprava odpružena vinutými pružinami jako u KIE. Co se týká přední nápravy tak mají oba vozy nezávislé zavěšení předních kol na rámu. Frontera má odpružení řešeno torzními, zkrutnými nebo kdo jak chce tyčemi. Oproti tomu KIA má vinuté pružiny.  V obou případech se o tlumené starají plynokapalinové tlumiče. Co se KIE týká tak má menší rozvor a mohlo by se zdát, že je poněkud nestabilnější. Ale dle NIMRODOVa názoru tomu tak není. Další věc ve které se vozidla shodují je poháněná zadní náprava s přiřaditelným předkem a redukční převodovkou. U té se trochu pozastavíme. U Frontery se s redukční převodovkou rozjedete i na 5 rychlostní stupeň. Což u KIE není možné. Zkoušeli jsme to a tam to jde maximálně na třetí převodový stupeň. Toliko asi k podvozku.

Nyní se koukneme na hnací jednotku. U obou vozidel se jedná o zážehové motory. U KIE sed jedná o dvoulitrový motor a u Frontery jde o dvaapůllitr. Obě vozidla nejsou s těmito motory zádními závodničkami. Oba podávají dle našeho názoru slušný výkon. Jak na silnici tak v terénu. Tady se někdo možná zeptá jak to, že jsou na tom s jízdními vlastnostmi skoro stejně když jeden je dvou a druhý dvouapůllitr. Odpověď je prostá, KIA je skoro o 200 kg lehčí. KIa si vezme do deseti litrů na 100 km a Frontera do 11 litrů na 100 km.

Co se interiéru týká tak tady musím kontaktovat, že oproti starší Fronteře vede KIA. Spoustu ovládacích prvků je identických jako u Frontery. Bohužel ikdyž KIA disponuje menším vnitřním prostorem tak dle názoru jemnějšího pohlaví je prý mnohem elegantnější a hezčí než ta hranatá popelnice Frontera.

No nic Ve finále musíme zkonstatovat, že KIA jako druhé vozidlo pro manželku je vhodná a dostačující. Ovšem i v terénu si nepočíná špatně. Ale Frontera je Frontera.

NIMROD A KONDOR