Jak jezdit na sněhu

II. část ještě osvětovější (jízda ve sněhu)

Tak tady platí 2 základní zásady:

1. Dvakrát měř a jednou řež

2. Neváhej a jeď

Osvětlím: 

1. Než projedu terénem a nejsem si jistý  zda ho zdolám raději pouvažuji jak a kudy ho projedu, případně vystoupím ven a podívám se na to zblízka a vysonduji hloubku sněhu. Ono co se může zdát jako 20 centimetrová prohlubeň, ve skutečnosti může být metrový příkop zahrnutý sněhem a věřte, dostává se z ní velmi obtížně a to většinou na laně za traktorem.

2. Neváhej a jeď když už jsem se rozhodl že to projedu nesmím váhat. Chce to mít rychlost a nebát se. I jen malé ubrání plynu v kritický moment nás může stát zapadnutí.

 

1. ježdění skrz závěje

Tady platí pravidlo dobrého rozjezdu a udržení rychlosti. Tedy zařadit redukovanou trojku pořádně se rozjet zapnout stěrače na max .rychlost. Po najetí do sněhu se snažíme udržet rychlost a stopu. Jedná li se o čerstvé závěje není problém zdolat i stometrovou bariéru více než metrových závějí.

 Pozor ovšem na cestu zavátou několik dní či týdnů zde je už sníh uleželý a uvnitř spojený tudíž tvrdý a špatně se proráží. Více než dvaceti metrové pole bych nedoporučoval prorážet.  Pozor také na projíždění závějí jen jednou stranou vozu nebo situace kdy je levá strana ve sněhu jen několik centimetrů a pravá několik desítek. Tady je potřeba naopak zvolnit a projet s maximální opatrností. Protože auto se snaží samo zatočit do hlubšího sněhu. Při rychlejší jízdě není problém dostat smyk , nebo se dostat přímo do příkopy. Totéž se může stát při vyhýbání se druhému vozidlu na ujetém sněhu. I při lehkém najetí pravými koly do sněhové bariéry už v rychlostech kolem 40km/h skončíte  s vozem v příkopě. Pro oba případy platí pravidlo při nájezdu do sněhu přidat plyn a lehce otočit volantem směrem od sněhu.

2.Jízda v hlubokém sněhu:

 

Zase jsme u toho že to chce určitou rychlost, pomalou jízdou člověk brzy uvázne a rychlou jízdou si auto dělá co chce. Zde platí že je potřeba mít zařazenou spíše větší rychlost tak aby motor nebyl moc v otáčkách. V hlubokém sněhu většinou jedeme po podvozku a kola jedou po utlačené vrstvě sněhu. Čím více nám kola hrabou tím více si auto sedá na podvozek a více brzdí. V okamžiku kdy auto přestane jet a není to v prudkém kopci. Je třeba okamžitě vyřadit a nesnažit se dál hrabat koly. Jediné čeho tím docílíme je to, že auto pověsíte na podvozek a už s ním nehneme. V okamžiku když se auto zastaví je potřeba okamžitě zařadit zpátečku a několik metrů couvnout. Tímto si vytvoříme ujetou stopu na které se bez problémů můžeme zase rozjet a překonat krizové místo.

 

 

Jak si počínat v prudkých kopcích? Člověk musí počítat, že většinou neujetý kopec nevyjede napoprvé. Teprve když si ujede stopu vyšplhá se postupně nahoru. Zde jen malá rada při zcouvávání dolů. Nesnažte se couvat s vyšlápnutou spojkou a nohou na brzdě. Autu se zablokují kola neposlouchá a jede tam kam samo chce, což je většinou úplně jinam než kam chce řidič. Tady zařadíme redukovanou zpátečku pustíme spojku a lehce přibrzďujeme. V případě že nás neposlouchá volant lehce přidáme plyn.

 

3. Jak se vyprostit vlastní silou:

Při zapadnutí ve sněhu se většinou dá vyprostit během několika málo minut pomocí lopaty. Nejprve vyhrabeme sníh zpod zadního diferenciálu. Je to totiž nejnižší místo vozu a za něj většinou visíme. Pokud je třeba, tak i vyhrabeme sníh zpod motoru a převodovky. Kolům vyházíme ze stopy sníh. Pokud mají pod sebou vyhrabanou díru tak ve směru předpokládaného vyproštění vyhrabeme díru větší s postupným výjezdem na původní ujetou stopu. Potom stačí nasednout a vyjet J. Pokud to ani přesto nejde zkusíme při pokusu o vyjetí točit volantem od dorazu na doraz a dost často se auto chytne a vyjede.

 

A co dodat na závěr? Skamaraďte se s řidičem traktoru, nebo v horším případě majitelem jiného offroudu. Další tažná  síla se vždy hodí.

SHANDOR