Zvedání vozidel

Díl 1. - 11.10.2006

Diskuze k článku 
 

V sérii těchto článku se budeme zabývat zvedáním vozidel všeobecně. Za text děkujeme autorovi, kterým je pan Jiří Franěk. Třeba to někomu pomůže k rozhodování při zvedání vozidla. V dnešním prvním díle se budeme zabývat všeobecným rozdělením pružin a náprav.

Druhy pružin a vhodnost jejich použití

1. Originální pružiny
2. Pružiny pro velké zatížení
3. Pružiny pro použití v terénu
4. Závodní pružiny
5. Pružiny pro extrémní použití

Originální pružiny mají velmi dobré chování při jízdě po silnici, ale při použití v terénu je jejich práce dost omezená: minimální možnost negativního propružení, minimální podélný zkrut, nevhodnost použití v terénu při maximálním zatížení vozidla.

Pružiny pro velké zatížení jsou určeny především pro trvalé zatížení vozidla nákladem, např. u pojízdných dílen, trvale zatížených záchranářských vozidel, pro tahání velkých přívěsů atd. Pro toto použití je nejvhodnější použít pružiny značek OME a Ironman

Pružiny pro použití v terénu jsou naprosto specifické, většinou jsou výrazně měkčí, než zátěžové pružiny a na rozdíl od originálních pružin dovolují negativní propružení a podélný zkrut. Nejvyhledávanějším výrobcem je firma Rancho, v případě potřeby vinutých pružin lze pružiny nechat vyrobit na zakázku od společnosti HP Sporting, která má velmi zdařilé a funkční výrobky.

Závodní pružiny jsou doménou závodních stájí, z nichž má každá jiné požadavky a většinou se jedná o vlastní výrobu. Žádné ze jmenovaných pružin nejsou vhodné pro rychlostní závodní ježdění, s výjimkou společnosti HP Sporting, která je na výrobu takových pružin zaměřená.

Pružiny pro extrémní použití: základní pružiny pro extrém lze doporučit od firmy Rancho a HP Sporting, ale většinou se opět jedná o vlastní výrobu pro potřeby jednotlivých vozidel a dle druhu preferovaného ježdění.

Zvedání vozidel je třeba rozdělit:

1. Přední náprava s nezávislým zavěšením s vinutými pružinami
2. Přední náprava s nezávislým zavěšením s torzními tyčemi
3. Obě nápravy tuhé + listová pera
4. Obě nápravy tuhé + vinuté pružiny
5. Odsazování karoserií
6. Má li vaše vozítko jinou kombinaci pružení, vyberte si ze zde uvedených možností, protože jsou zde uvedeny všechny druhy pérování, s výjimkou vzduchového pérování.
 
Pokračování příště.
 
Diskuze k článku