Zvedání vozidel

Díl 3. - 27.10.2006

Diskuze k článku 
 

Př. náprava s nezávislým zavěšením s torzními tyčemi

Ramena nápravy mají daný zdvih výrobcem a při zvedání by se měla dodržet zásada, že při napružování torzních tyčí zůstane ještě dostatek místa na odvěšení ramen, protože když se rameno nebude moci odvěsit, ztratíme tím výhodu křížení v terénu.
Jak na to: první a asi nejjednodušší pomoc je zakoupit pružiny a torzní tyče od renomovaných výrobců a volit výrobce dle potřeby využití vozidla. Pokud ovšem chceme ušetřit, můžeme si torzní tyče napružit sami.
POZOR: Velkým problém je, že při příliš velkém napružení torzních tyčí dochází k jejich následnému praskaní. To znamená že se to nesmí přehánět.
Proto je třeba při napružování torzních tyčí velmi dbát na to, o kolik se napruží. Ve většině případů má nové vozidlo torzní tyče napruženy tak, že zdvih ramen je nahoru i dolů shodný. Pokud se tedy rozhodneme torzní tyč napružit, tak jenom o tolik, aby na vyvěšení ramene zůstala dráha minimálně 1/3 maximálně 1/4 z celkové délky kroku ramene.
A ještě jednou POZOR torzní tyč nesnáší rázy, proto je nutné pravidelně kontrolovat stav dorazů. A malá rada, pro dodržení stejného napružení obou tyčí, je vhodné mít přední kola na pohyblivých podložkách a po každém přitažení vozidlem zahoupat, abychom celou nápravu dostali do normální polohy a teprve potom kontrolovat rovinu. Při napružení torzních tyčí dochází ke změně odklonu kola proti originální pozici, rozdíl je sice zanedbatelný, ale může docházet k většímu sjíždění pneumatik, ale ne takovému, aby nás to děsilo. Po změně napružení torzních tyčí se musí upravit sbíhavost kol, která se napružením výrazně změní. Úprava stabilizátoru a hadiček brzd není nutná.
 
Pokračování příště.
 
Diskuze k článku