vibrace při volnoběhu 2,2dti
vibrace při volnoběhu 2,2dti
Ahoj všichni. Mám problem s motorem 2,2DTI r.v.2000 Upadla mi řemenice na klikovce, koupil jsem druhovýrobu a od té doby jde motor ve volnoběhu neklidně a hází se řemen. Nechal jsem poškozenou řemenici napect vyměnil jsem ji a dělá to stále. Známej kterej občas do motorů fušuje říkal, že některé motory mají v bloku nějaký vyvažovací řetěz a že by mohl být praský.Což se mě zrovna nezdá a nikdy předtím jsem o nějakém řetězu neslyšel. Pokud máte někdo stejnou zkušenost, budu rád za každou radu.
- farmář
- Moderátor
Re: vibrace při volnoběhu
a co takhle ohlá ta hřídel, co na ní ta řemenice byla?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Nemá proč být ohlá. Ten motor nikdy žádný štos nedostal.T a původní řemenice se utrhla v té gumě při startování, tak že to nemělo žádné velké otáčky.
- vesmir
- Začínající diskutér
Vyvažovací hřídele tam jsou, dokonce dvě a otáčejí se dvojnásobnou rychlostí kliky. Ale je nepravděpodobný, že by se s nimi něco stalo - to zjistíš asi až sundáš vanu (kdo ví jestli je tam ale přes přední diferák přístup).
napadá mě ještě dvouhmoťák - unavený pružiny - zjistíš, když sundáš převodovku
http://www.youtube.com/watch?v=wxULu3xa ... re=related
napadá mě ještě dvouhmoťák - unavený pružiny - zjistíš, když sundáš převodovku
http://www.youtube.com/watch?v=wxULu3xa ... re=related
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: vibrace při volnobě�
nemohla by to robit ta napinacia kladka remena
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
mam otazku na co je ta kocka(obdliznik ) pod olejovim filtrom vedie do toho hadica s chladiacov kvapalinou lebo n jednom mieste mam ten hlinik predraty od hadice trochu mi to tadial slzii a sairait na utesnenie chladicov mi nepomohol unik kvapaliny je zatial uplne minimalny ja sa len tak pytam lebo tu to je pekne videt
- farmář
- Moderátor
vypadá jak deskové topení, viď?
Další dotaz....kolik že máš volnoběh.Nekucká se ti v příliš nízkých točkách?
Další dotaz....kolik že máš volnoběh.Nekucká se ti v příliš nízkých točkách?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- vesmir
- Začínající diskutér
ta kostka je výměník voda - olej, chladí olej
- stavitel1
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
aj som si myslel len som to potreboval potvrdit a u opla stoji okolo 6500,- takze parada ale zatial nevadi zakial to moc netece
To mam z vás teda radost, to co říkáte to je samá rozdělávka, teď jsem měl převodovku venku a dával jsem spojku,ale nevim co to je ten dvojhmoťák.No a ta vana ven to bude taky perla. Když by byl prasklej ten řetěz té hřídele,tak by ten motor asi dělal bordel i při jízdě.On má volnoběh cca900/min a jakmile přidám tak se sklidní a jde uplně normálně.Nemuže to dělat jenom nějaký čidlo nebo něco? Ja na tu Fronterku snad za chvilku zanevřu. Mám ji 5. rok, koupil jsem ji jako čtyřletou 110 000km byla jak nová.tolik poruch co měla, to snad nepotkalo nikoho.
- farmář
- Moderátor
zanedbanej servis. Normálka. O tom se tu již psalo mockrát. Vyměň oleje v difech a za správné, plus v převodovce.Jo a tam je motorák. Určitě se na to nikdo nekoukl léta.
oleje měnim pravidelně�na to jsem citlivka. ja mám�píš ��vé dět�é �moc�jako GO čerpadla�aftového), dio� v altíku, pak j�m si půjčil plaťá�s�špatno��ektri�u a vypálilo mi to zadní svazek atd atd.�
- farmář
- Moderátor
tak plaťák není vada auta. Altík? kolik měl naběháno? norm. údržba. Atd.Věci se opotřebovávají....hlavně u těžkých aut.
- Janeš Petr
- Moderátor
já ti nevím, ale mám pocit, že se ti sešli dvě závady najednou. ta řemenice by měla velkej vliv na vibrace ale né na chod motoru.nevím, jestli ten motor má nebo nemá vyvažovací hřídel ( něco tam na té fotce v řezu vidět je, ale poháněné ozubeným kolem ), jak ti radil ten známej,ta už by to dělat mohla, ale ne jen na volnoběh. tam budeš mít ještě něco, čerpadlo, vstřik, tlaky nebo něco takovéholibor píše:Ahoj všichni. Mám problem s motorem 2,2DTI r.v.2000 Upadla mi řemenice na klikovce, koupil jsem druhovýrobu a od té doby jde motor ve volnoběhu neklidně a hází se řemen. Nechal jsem poškozenou řemenici napect vyměnil jsem ji a dělá to stále. Známej kterej občas do motorů fušuje říkal, že některé motory mají v bloku nějaký vyvažovací řetěz a že by mohl být praský.Což se mě zrovna nezdá a nikdy předtím jsem o nějakém řetězu neslyšel. Pokud máte někdo stejnou zkušenost, budu rád za každou radu.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
Zdarec fronteráci mám ten samej problém řemenice nová Hard nějaká druhotná vibrace řemene a po dlouhém zkoumání jsme na to přišli napínací kladka asi utrpěla úraz spíš tlumič napínací kladky je to dost silná pružina .......dá se koupit samostatně ale je dražší jak celá napínací kladka cca dva táci tlumič skoro tři ,,unavená pružina nestačí došponovávat řemen a jak kolísají otáčky motoru (řídící jednotka upravuje směs) tak se rozvibruje řemen) jak jsme to zjistili sundali jsme řemen a nastartovali chod v poho a šli jsme postupně altík,všechny řemenice taky v poho zbyl napínak bingo