Zvedání vozidel

Díl 2. - 22.10.2006

Diskuze k článku 
 

Přední náprava s nezávislým zavěšením s vinutými pružinami

Ramena nápravy s nezávislým zavěšením mají daný zdvih výrobcem a při zvedání by se měla dodržet zásada, že při prodlužování pružin zůstane ještě dostatek místa na odvěšení ramen, protože když se rameno nebude moci odvěsit, ztratíme tím výhodu křížení v terénu.
Jak na to: první a asi nejednodušší pomoc je zakoupit pružiny od renomovaných výrobců a volit výrobce dle potřeby využití vozidla.
Ne každý si ale může dovolit pera od značkového výrobce. Proto je zde další možnost, a to využít služeb firmy HP Sporting, v Jablonci, která vám pružiny vyrobí na míru, což vyjde výrazně laciněji než od značkového výrobce, a přestože se jedná o tuzemského výrobce, jsou tyto pružiny velmi kvalitní.
Třetí možností je pružiny vypodložit, ale při tomto způsobu je velmi důležité pořádně spočítat sílu podložky. Vinutá pružina se totiž může po vypodložení stlačit natolik, že naráží na jednotlivé závity a následně praská; aby se toto nestalo je nutné podložit silentbloky horních dorazů o tolik, aby to odpovídalo prodloužení podložkou na pružině.
U některých vozidel, např. VITARA, není spodní doraz, protože využívá zavěšení McPHERSON a je zde nebezpečí, že při příliš velkém vypodložení dojde k přeúhlování poloos a ty následně nevydrží; pomoc je možná pouze svěšením DIFERENCIÁLU.
Vzhledem k tomu, že většina nezávislých zavěšení má blokován zdvih ramene dorazy, není potřeba měnit zavěšení tlumiče.

 
Pokračování příště.
 
Diskuze k článku