Jak moc velká vůle řízení je normál?
- RLigiera
- Diskuzní Nováček
Jak moc velká vůle řízení je normál?
Pořídil jsem dlouhou 2.2 16v a i když je jinak ve slušném stavu, mám pocit, že řízení má o něco větší vůli, než by asi bylo přijatelné.
Vzhledem k tomu, že předtím jsem áčko v ruce neměl, tak nemám s čím poměřovat a nevím, jak velká vůle tam má být. Chtěl bych aby to bylo normálně řiditelné na silnici (na horších cestách hodně plave a vybočuje), ale zase nechci opravovat něco, co je featura.
Mám na tom 255/70 r16
Vůle je řekněme od jedenáctý do třináctý hodiny a okolo týhle vůle je to ještě gumový. Při nějakých 80-90km/h to klidně vybočí ve vůli ze stopy o půl metru, když chytím nějakej hrbol, nebo jsou vyjetý koleje. Při ohlednutí se zdá být mechanická vůle na sloupku, kde to cvaká nejvíc a v převodce to taky trochu cvaká.
Vzhledem k tomu, že předtím jsem áčko v ruce neměl, tak nemám s čím poměřovat a nevím, jak velká vůle tam má být. Chtěl bych aby to bylo normálně řiditelné na silnici (na horších cestách hodně plave a vybočuje), ale zase nechci opravovat něco, co je featura.
Mám na tom 255/70 r16
Vůle je řekněme od jedenáctý do třináctý hodiny a okolo týhle vůle je to ještě gumový. Při nějakých 80-90km/h to klidně vybočí ve vůli ze stopy o půl metru, když chytím nějakej hrbol, nebo jsou vyjetý koleje. Při ohlednutí se zdá být mechanická vůle na sloupku, kde to cvaká nejvíc a v převodce to taky trochu cvaká.
Frontera A 2.2i long 98
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Re: Jak moc velká vůle řízení je normál?
Jednoduchá odpověď, vůle nemá být žádná, řízení je jak na A, tak na B hodně přesny.
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
- vlado007
- Extra diskutér
Vola v riadeni sa mera v stupnoch. To co ty popisujes je cca 20 stupnov a to je uz extremne vela. Nieco je tam urcite spatne. Na Acku mala vola moze byt (cca 5 stupnov max.). Cele riadenie a napravu skontroluj. Do urcitej miery sa da na domceku riadenia vola aj nastavit. Ale v prvom rade pozri tu napravu a riadenie.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.

Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- RLigiera
- Diskuzní Nováček
Jo, to se chystám, celé to dát do kupy, akorát netuším, jestli je u frontery A nějaká určitá vůle v pořádku, případně jak velká, abych se nesnažil opravit něco, co není chyba.
Frontera A 2.2i long 98
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Dyť ti to napsal, jaká vůle max by tam měla být. 

EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
- RLigiera
- Diskuzní Nováček
Jo já vidim, ani nevim, proč jsem to napsal celý znova.
Mimochodem 255/70 r16, nejsou to už velký kola i na fronteru? Za předpokladu, že to většinu času jezdí po silnici. Přemýšlím, jestli nové kupovat ve stejném rozměru, nebo menší.
Mimochodem 255/70 r16, nejsou to už velký kola i na fronteru? Za předpokladu, že to většinu času jezdí po silnici. Přemýšlím, jestli nové kupovat ve stejném rozměru, nebo menší.
Frontera A 2.2i long 98
- radole
- Začínající diskutér
kup take ako mas v TP
A-cko ma 255/65 r16
B-cko ma 245/70 r16
starsie A maju 255/75 r15 co su este vacsie a aj 2,0 ich ma v serii
A-cko ma 255/65 r16
B-cko ma 245/70 r16
starsie A maju 255/75 r15 co su este vacsie a aj 2,0 ich ma v serii
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
-
Hezký den ,
není pravda, že nesmí být žádná vůle. Obecně maticová kuličková řízení oproti hřebenovým mají vůli vždy. Vůle v kuličkách a šroubovici se prostě sčítá a setiny až desetiny na kuličkách dají na volantu řádově stupně. Podle manuálu je přípustná vůle volantu 1,5 cm po obvodu.
není pravda, že nesmí být žádná vůle. Obecně maticová kuličková řízení oproti hřebenovým mají vůli vždy. Vůle v kuličkách a šroubovici se prostě sčítá a setiny až desetiny na kuličkách dají na volantu řádově stupně. Podle manuálu je přípustná vůle volantu 1,5 cm po obvodu.