Chladicí okruh netopí a nechladí, jeho průplach při ucpání
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Chladicí okruh netopí a nechladí, jeho průplach při ucpání
jestli ti po přidání fouká, je dobrá. ta co nesepne se jen opticky zdá, že se docela točí ale foukání neucítíš. u té nefunkční to foukne jen chvilku po natočení studeného auta, než se namixuje olej v ní a tím to končí. za tepla už nefouká
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
tak dik moc,takze necham pridelat ty dve vrtule na klimu,aby mi taky chladili a snad bude klid,
- Janeš Petr
- Moderátor
musíš s tou károu včas řadit. ta vrtule má otáčky v závislosti na otáčkách motoru, takže se to chová jinak, než vrtule na elektriku ( na které si už lidi navykli ) a celkově, motor se bude míň hřát, než když ho dotahuješ podtočenej
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
to je pravda,ja mel plno znacek aut,ale vse bylo na elektiku,takze ted to resim poprve
- Slaava
- Moderátor
Pokud ti vrtule reaguje na plyn (otáčky motoru) tak je dobrá. Hodně lidí dojede na to, že vrtule se při běžícím motoru sice točí ale silně prokluzuje a lidem stačí to točení a neřeší to. Ty přídavný vrtule na elektriku sou tutovka - jejich zapojení je jednoduchý. Většinou maj konektory u relátek klimatizace, který bejvaj u hlavní relátkový krabice v motoru u nádobky chladicí kapaliny.jiři píše:tak dik moc,takze necham pridelat ty dve vrtule na klimu,aby mi taky chladili a snad bude klid,
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
ahoj,tak dnes mi zkouseli zapojit ty dve vrtule na klimu,ale nedopadlo to dobre,pri zapnuti mi zpetne zapinali kompresor,coz nemuze byt,protoze hrozne piska a smrdi,ale teprve dnes jsem cetl tu radu,ze u tech relatek by se to melo udelat,jeste jim to zitra zkusim rict,protoze vubec nevim kde to zapojovali.taky jsem dostal dnes nabidku tady na foru,ze nekdo ma z omegy kompresor,tak jestli to bude stejny,tak ho vymenim
- Slaava
- Moderátor
No vono tam můžeš mít jinou klimatizaci než já a může bejt zapojená jinak. Aby ti ty dráty nespínali kompresor, tak by to tam chělo nějak upravit - asi diodou.jiři píše:ahoj,tak dnes mi zkouseli zapojit ty dve vrtule na klimu,ale nedopadlo to dobre,pri zapnuti mi zpetne zapinali kompresor,coz nemuze byt,protoze hrozne piska a smrdi,ale teprve dnes jsem cetl tu radu,ze u tech relatek by se to melo udelat,jeste jim to zitra zkusim rict,protoze vubec nevim kde to zapojovali.taky jsem dostal dnes nabidku tady na foru,ze nekdo ma z omegy kompresor,tak jestli to bude stejny,tak ho vymenim
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- farmář
- Moderátor
přééésně, polovodiče a relátka. Nebo tři dráty do kabiny a přepínač, jak ze staré cirkulárky 

Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
- Diskuzní Nováček
Re: Chladící soustava
Potreboval by som radu. Na svokrovom aute sa prehrieval motor, vypustil som kvapalinu a namiesto vody to bolo blato. 10 preplachou a stále ide špinavá voda.Chcel by som vedieť či existuje niečo na vyčistenie celého chladiaceho systému.
- Slaava
- Moderátor
Re: Chladící soustava
Specifikuj, co je to "bláto". Je v tom olej? Těch deset průplachů znamená, že si desetkrát nalil vodu, nechal to protočit a pak to vylil? To moc platný nebude, musíš tude nechat protýkat tlakovou vodu.
-
- Diskuzní Nováček
Olej tam nieje, ale ostatné ako si napísal. Myslel som že to tak stačí, takže tlakom, dobre bude tlak.
- Slaava
- Moderátor
Jinak jestli existuje nějaká chemie nevím - teda vím, že se prodává ale na tohle stačit nebude a maximálně ti tak začne chcát chladič. Třeba poradí někdo něco ale já sem zastánce tlakový vody z kohoutku.
- vlado007
- Extra diskutér
Nazdar. Poradim ti od firmy wurth. Tento fakt dobre funguje. Alebo mozno sa budete smiat, ale nanosi bordelu a vodneho kamena dobre rozpusta aj ocot. Aj to som uz skusal a fakt to funguje. 

Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.

Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- majo
- Moderátor
Ocot na vodný kameň funguje. Bežne sa takto čistia rýchlovarné konvice. No neviem, ako sa správa ocot k tesneniam v chladiacej sústave. Možno neutrálne...fakt neviem.
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
- Slaava
- Moderátor
Já si sice z chemie na strojárně nepamatuju ani jestli sme ji fakt měli ale podle mě ocet rozpouští vápník vysráženej z povrchový vody vysokou teplotou (typicky voda z Římova v rychlovarný konvici). Vápník by snad při používání destilovaný vody v chlazení bejt neměl. Taky bych se bál octu ve styku s inhibitory chladicích kapalin a ocelovými součástmi motoru... přece jenom je to kyselina, i když sou kyseliny, co fungujou jako odrezovač (CocaCola).
http://www.google.cz/#hl=cs&xhr=t&q=%C4 ... 9ce5be025c
http://www.google.cz/#hl=cs&xhr=t&q=%C4 ... 9ce5be025c